Select Page

Yes!

Ni kan en hel del själv!

…Följ med
Tryck på fälten nedan för att se mer 🙂

Yes!

Ni kan en hel del själv!

Vi kommer att förklara på ett enkelt sätt hur ni kan ta er genom portal.inzzii.com        …Följ med!

Tryck på fälten nedan för att se mer 🙂

Översikt och Jämförelse av Försäljningsdata: Anpassa och Spara Ditt Visningsformat

Dashboard

 

Med denna panel kan du snabbt och enkelt se och analysera försäljningsdata. Välj ett datumintervall för att omedelbart få en översikt över försäljningen under de valda dagarna.

Du kan även aktivera P2 (Andra perioden) för att jämföra siffror mellan olika dagar, veckor eller månader, och om du önskar, även år.

I det övre högra hörnet hittar du en lås-knapp som låter dig anpassa visningsformatet efter dina behov. När du har gjort dina justeringar, lås inställningarna så att de förblir konsekventa på alla dina enheter.

Hantera och återbetala onlinebeställningar via InzziiOnline

Beställningar

Här kan man följa upp online ordrar som kommer in via inzziiOnline

Man kan även avbryta transaktionen och återbetala till kunden om de har betalt med Swish som betalmedel

Tryck på en av raderna och då kommer ni se en dialog enligt bilden nedan:

Om man trycker på Avbryt beställning så kommer kunden få åter erhålla sina pengar som de betala till er via Swish.

Denna dialog nedan kommer att synas på skärmen och då väljer man JA om man vill betala tillbaka eller NEJ om man ångrar sig :

Kundöversikt: Hantera Beställningar och Lojalitetsbelöningar

Kunder

Under denna flik kan du enkelt se alla kunder kopplade till din filial samt deras beställningar. Genom att klicka på en kunds namn får du en detaljerad översikt över deras köphistorik och det totala antalet poäng de har samlat in.

När du som handlare väljer att aktivera lojalitetsfunktionen, kan kunderna använda sina poäng för att erhålla inzziiCoins. Detta ger dig full kontroll över kundernas engagemang och belöningar, och hjälper dig att effektivt hantera lojalitetsprogrammet.

Ställ in poängsystem och lojalitetskuponger för filialer

Lojalitet

Precis som tidigare kan man välja vilken filial man vill ändra inställningarna för då man kan ha flera filialer samtidigt under samma användare så är det viktigt att man väljer rätt filial.

Sektionen Tjäna poäng:

Här ställer man in hur mycket poäng man får för varje spenderad belopp.

Exempelvis: om man ställer in 1,00 vilket är en krona så kan man erhålla som konsument ett poäng per spenderad krona på filial Agnetas Husman när de handlar där på plats eller via inzzii Online.

pastedGraphic.png

Vidare så ska man även kunna erbjuda olika storlekar på dessa kuponger som systemet kan generera automatiskt när man uppnår olika poäng.

Detta väljer man själv som platsansvarig eller ägare av filialen.

exempelvis så kan man ställa in  att 500 poäng ger 50kr i rabatt osv.

 

pastedGraphic_1.png

Detta är isåfall med andra 10% i rabatt eftersom man ger bort 50kr när kunden spenderar 500kr

Man kan självklart ställa in flera olika varianter och systemet väljer att visa de olika kupongerna när man först når dessa nivåer av samlade poäng.

Nu när man har ställt in dessa inställningar kan konsumenten börja samla poäng och handla för dessa lojalitets poäng som vi även många redan kallar inzziiCoins

Dessa inzziiCoins kan enbart lösas in på den specifika enheten och kan inte användas utanför filialen dem är skapade på.

Anpassa filialuppgifter och aktivera funktioner

Filialkontret

Här kan man ställa in varje enskilda filial uppgifter. exempel vad adressen och skyltnamet ska vara på den specefika filialen. dessutom kan man aktivera olika funktioner om man så önskar. Viktigt att komma ihåg att dessa moduler kräver licesn och det kan man hanera på licens knappen.

Sök och hantera transaktioner i E-journalen

E-Journal

Om ni söker en händelse i systemet så kan ni hitta den i denna sektion.

Här hittar man alla försäljningar, retur, sparade transaktioner, delade noter, och avbrytna bord. Man kan även säka efter ett kvitto med fritext och dessutom skicka den till kund per mail direkt via portalen.

Rapportmoduler: Daglig Z-rapport, Månadsrapport, Betalningar, Varugrupper och Artiklar

Rapporter

Om ni eftersöker en rapport som ni har skapat eller att systsmet har skapat automatiskt så komemr ni att hitta den här under knappen rapporter som har flera olika typer av rapporter som man kna kan välja.

 

Daglig Z-rapport: 

En daglig Z-rapport är en sammanställning av en kassaapparats försäljningsdata för en viss dag. Den visar totala försäljningen, antalet transaktioner, returer, moms och andra relevanta siffror. När en Z-rapport skrivs ut, nollställs kassans försäljningsdata för att börja på nytt nästa dag. Det är ett viktigt verktyg för att hålla koll på dagskassan och bokföringen.

Månadsrapprot:

En månadsrapport fungerar som en daglig Z-rapport, men för hela månaden. Den sammanfattar all försäljningsdata, returer, och andra transaktioner som har inträffat under månaden. Rapporten visar totalt belopp för försäljning, moms, och andra relevanta siffror. När månadsrapporten skapas, nollställs kassans månatliga data för att börja på nytt nästa månad. Den är avgörande för att få en översikt över månadens ekonomiska prestation och för att underlätta bokföring och analys.

Betalningar:

En betalning är en post som representerar ett enskilt kvitto i systemet. Den visar betalmedlet (t.ex. kontanter, kort), när transaktionen skapades, samt vilken Z-rapport kvittot är kopplat till. Den ger en översiktlig vy över varje transaktion utan att visa hela kvittot, och används för att spåra och verifiera betalningar i relation till de sammanställda Z-rapporterna.

 

Varugrupp:

En varugrupp sammanfattar de produktkategorier som varit aktiva under en viss period. Den visar de totala beloppen för varje varugrupp, både inklusive och exklusive moms. Rapporten hjälper till att analysera försäljningen per varugrupp genom att ge en tydlig översikt över hur mycket varje kategori bidragit till den totala försäljningen under perioden.

Artiklar:

En artikelrapport visar en sammanställning av alla enskilda artiklar som varit aktiva under en viss period. Rapporten inkluderar totala belopp för varje artikel, både inklusive och exklusive moms. Du kan också enkelt sortera rapporten efter grupp eller varugrupp om du önskar, vilket ger en tydligare översikt över hur artiklarna presterar inom specifika kategorier. Detta hjälper till att analysera försäljningen och identifiera trender per artikel eller varugrupp

 

Automatisk Bokföringsintegration med Fortnox: Effektiv Verifikation och Anpassningsbara Inställningar

Redovisning

Under denna modul kan du effektivt koppla samman och skapa bokföringsverifikationer direkt och automatiskt i Fortnox. Vår lösning eliminerar behovet av manuella bokföringsinsatser och ger en sömlös övergång från försäljningsdata till bokföring. Modulen automatiserar processen och säkerställer att dina verifikationer registreras korrekt i ditt bokföringssystem.

Utöver bokföring kan du även skicka fakturor direkt till dina kunder om du har en koppling till Fortnox. Det ger en smidig hantering av både bokföring och fakturering på ett och samma ställe. Vi erbjuder detaljerade loggar som visar statusen på alla skickade verifikationer och fakturor, vilket ger dig full transparens och kontroll över din bokföring och kundkommunikation. Dessutom kan du enkelt anpassa inställningarna för kontoplanen så att varje varugrupp och transaktion kopplas till rätt konto, vilket gör bokföringen exakt och effektiv. Fokusera på din verksamhet istället för administrativt arbete och låt vår modul hantera det administrativa.

Digital Presentkortshantering: Enkelt Skapa, Sälja och Övervaka Presentkort

Presentkort

Vår digitala presentkortsfunktion erbjuder en smidig och effektiv lösning för att hantera presentkort i ditt system. Genom att skapa presentkort direkt i portalen kan handlaren enkelt sälja dem både vid kassan och online. Presentkorten kan sedan användas av kunderna vid framtida köp, vilket gör det enkelt att erbjuda flexibla och moderna betalningsalternativ.

Med vår funktion får du full kontroll över presentkorten via systemets rapportverktyg. Du kan enkelt följa upp och övervaka alla aktiva presentkort, se vilka som har sålts, och hålla koll på deras utnyttjande. Det ger dig en tydlig översikt över vilka presentkort som finns ute hos kunderna och hjälper dig att effektivt hantera och redovisa presentkortstransaktioner. Vår lösning gör det enkelt att integrera presentkortshantering i din verksamhet och erbjuder både bekvämlighet för kunderna och effektiv administration för dig.

 

Digital Signage: Kraftfull och Integrerad Displaylösning

Digital Signade inzziiDS

Vår modul för digital signage erbjuder en enkel men kraftfull lösning för att hantera och visa innehåll direkt kopplat till din POS-databas. Med denna funktion kan du enkelt skapa och visa dynamiska skärminnehåll som automatiskt uppdateras i realtid baserat på förändringar i din artikeldata.

Denna modul gör det möjligt att visa aktuella erbjudanden, produktinformation, priser och kampanjer på digitala skärmar i din butik eller restaurang. När artiklar uppdateras i din POS-databas, reflekteras dessa ändringar omedelbart på skärmarna, vilket säkerställer att dina kunder alltid ser den mest aktuella informationen.

Genom att integrera digital signage med din POS-databas får du en effektiv och sömlös lösning för att kommunicera med kunderna, öka försäljningen och förbättra kundupplevelsen. Det ger dig också flexibilitet att snabbt ändra och anpassa skärminnehåll efter behov, utan att behöva manuella uppdateringar.

 

InzziiTB: Smidig Hantering av Bordsbokningar med Flexibla Inställningar

Bordsbokning inzziiTB

InzziiTB, vår modul för bordsbokning, erbjuder en komplett och enkel lösning för att hantera bokningar i ditt system. Med InzziiTB kan du effektivt administrera och organisera bordsbokningar utan att påverka restaurangens öppettider.

Modulen låter dig ställa in specifika öppettider för bordsbokningar, oberoende av restaurangens allmänna öppettider. Du kan även definiera tillgängliga sittplatser per bokning, ange bokningsintervall och ställa in standardvaraktighet för varje bokning.

När en bokning görs, får den ansvariga personen ett mail med bokningsinformationen, och även kunden får ett bekräftelsemail när bokningen är accepterad, eller ett meddelande om avvisad bokning. Dessutom kan du som ansvarig boka bord åt kunden direkt via portalen, vilket ger dig ännu mer kontroll och flexibilitet i bokningshanteringen.

InzziiTB gör det enkelt att optimera din restaurangs bokningssystem och erbjuder en smidig upplevelse både för dig och dina kunder.